Ondernemersvereniging De Hofstede gaat 2 AED’s plaatsen. Gezien het belang van de AED is besloten om 2 AED’s te plaatsen. De 1e AED komt te hangen bij de Hofstede 33 (HDM), centraal op De Hofstede. De 2e AED komt te hangen bij De Hofstede 45 (Harteman tentenverhuur).

Op De Hofstede zijn al meerdere AED apparaten aanwezig, echter hangen deze binnen bij bedrijven, waardoor ze alleen tijdens kantooruren beschikbaar zijn. Het blijkt echter dat een AED meestal buiten deze uren nodig is.

De AED’s die wij gaan plaatsen zijn zeer eenvoudig in gebruik (100% spraak gestuurd), deze AED is ook geschikt voor kinderen en baby’s. Onze leverancier gaat een korte producttraining verzorgen, (ongeveer 1 uur in Tiel, met de mogelijkheid om vragen te stellen) die is voor iedereen gratis en toegankelijk. Ook is er een mogelijkheid voor een reanimatiecursus, deze zal worden gehouden in Tiel in groepen van maximaal  8 personen. De kosten van deze reanimatiecursus inclusief AED-training bedragen €34,50. Wanneer de cursus met een voldoende resultaat wordt afgesloten, krijgt men een officieel certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Het bestuur heeft gekozen voor de Lifepack CR2 AED. De AED komt in een gesloten kast te hangen met Ledverlichting, zodat de AED ook in het donker goed zichtbaar is. De AED zit in een verwarmde kast, zodat de AED ook in kou goed te gebruiken is. Omdat de AED verbonden is met wifi, wordt de AED continu gemonitord.